Wijnkoperij Henri Bloem Amersfoort
Over wijnwinkel Henri Bloem Amersfoort
Wijn drinken moet een feestje zijn. Als wijn drinken een feestje is, en dat zou het voor iedereen moeten zijn, dan gaat dat evenzeer op voor wijn kopen. En dat realiseren we ons in Amersfoort maar al te goed. Een mooie, gezellige winkel, waar je met plezier binnenstapt, omdat ons hele team zijn best zal doen om uw wijnwensen te vervullen, ook als u nog geen Cabernet Sauvignon van een Chardonnay kunt onderscheiden.
Het assortiment van wijnhandel Henri Bloem Amersfoort
Henri Bloem Amersfoort is natuurlijk niet zomaar een wijnwinkel. Met ieder wijnhuis waarvan wij wijnen in onze winkel hebben staan hebben we een langdurige relatie. Daarnaast vindt u bij ons natuurlijk meer dan 1.000 verschillende wijnen. Als wijnhandel kunt u bij ons in Amersfoort terecht voor Franse wijnen, Italiaanse wijnen, Spaanse wijnen, Duitse wijnen, Oostenrijkse wijnen, maar zeker ook voor de zogenaamde Nieuwe-Wereld wijnen. Wijn cadeau doen? Of wijn als relatiegeschenk? Het is hét middel om de band met uw dierbare te tonen of uw relaties aan te halen Ons zeer uitgebreide wijnassortiment is uitermate geschikt voor relatiegeschenken of een mooi wijncadeau. Kom gezellig langs en beoordeel zelf. Elke zaterdag hebben we diverse wijnen op de proeftafel staan.
Wijnproeverij – wijncursus bij wijnhuis Henri Bloem Amersfoort
Op de achterzolder in onze wijnwinkel is een sfeervol proeflokaal ingericht. Ideaal voor wijnproeverijen, die wij graag met u verzorgen. Ook organiseren wij regelmatig themaproeverijen. Daarnaast is de achterzolder ook een goede ruimte voor het geven van wijncursussen. Graag delen wij onze kennis en ervaring op het gebied van wijn door wijncursussen op verschillende niveaus aan te bieden. Voor meer informatie kunt u natuurlijk even contact met ons opnemen.
Wijnopslag
Achter het pand bevindt zich een beveiligde wijnopslag. Onder prima omstandigheden kunt u daar de bij ons aangekochte bewaarwijnen opslaan. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.
Wijn bezorgen (gratis vanaf € 75,-- in Nederland)
Bent u niet in de gelegenheid om gezellig langs te komen? Geen probleem, wij beschikken over onze eigen wijnbezorgdienst in de regio Amersfoort. We komen uw wijn dus persoonlijk bij u afleveren. Woont u iets verder weg? Ook geen probleem, met onze externe bezorgpartner wordt uw bestelling wijn zorgvuldig bij u afgeleverd. Vanaf € 75,-- doen we dat gratis.
Wijnadviseurs
Huub Havik
VinoloogJordy Havik
WijnadviseurWaarom kiest u voor Henri Bloem
- Snelle levering dankzij de landelijke spreiding
- Scherpe prijzen door directe import bij producent
- In elke vinotheek is een Vinoloog werkzaam
- Relatiegeschenken op maat
- Vanaf € 75,- gratis bezorging in heel Nederland
December komt eraan
Passie-voor-wijn-pas Henri Bloem Amersfoort
Eet knoflook, drink rode wijn
Er komt nauwelijks een dag voor dat ik geen knoflook in het eten gebruik. Het lijkt vandaag al wel een beetje voorjaar maar ik heb nog steeds wel de neiging naar een glaasje rood bij een wat rijker, voller, pittiger gerecht. Een Frans getint gerecht bijvoorbeeld.
Echte Franse knoflookgerechten zijn: Aardappelgratin: flinterdunne aardappelplakjes in laagjes met veel knoflook en gruyère, in een ovenschaal met een scheut bouillon, gaar laten worden. Knoflooksoep: fruit ui en veel knoflook, voeg bouillon toe met een bindmiddel zoals blokjes aardappel, laat gaarkoken en pureer. Kip met gepofte knoflook uit de oven: in een braadslee heel veel ongepelde tenen knoflook leggen. Kip kort aanbakken in flink wat olie en in ovenschaal leggen. Olie erbij gieten met een flinke scheut witte wijn en peper en zout. Kip garen in oven en eventueel tussentijds vocht toevoegen. Mijn favoriete voor- of bijgerecht blijft: Knoflookchampignons met peterselie Maak de champignons schoon (ik vind kastanjechampignons het lekkerst) en halveer ze. Hak een aantal tenen knoflook fijn en roerbak de champignons met de knoflook in flink wat olie. Voeg een scheut witte wijn toe en laat grotendeels verdampen. Als laatste een flinke hand vers gehakte peterselie. Serveren op een grote schaal en iedereen een vorkje geven. Prikken maar! Fijne bijkomstigheid: Iedereen ademt daarna knoflook uit. Dus niemand heeft er last van. Peterselie in het gerecht doet ook zijn werk. Toch bang voor klagende collega’s? Neem dan een lekker glaasje rode wijn.
Heerlijk bij een maaltijd met deze champignons, een aardappelgratin en stukje kip uit de oven is een rode Gigondas. Gigondas Gigondas ligt in de Zuid-Franse Vaucluse. Een kwaliteitsgebied voor met name rode wijn. De rode wijnen worden gemaakt van de rassen grenache (vaak tot 80%) en aangevuld met syrah en mourvèdre of andere Rhônerassen. Het gebied kent strenge kwaliteitseisen, waardoor alleen de beste druiven worden geselecteerd om wijn van te maken. Resultaat is een wijn met complexiteit, kracht, in zijn jeugd tannineus, maar na jaren rijpen zacht, vol rood fruit en onweerstaanbaar lekker! Probeert u bij Wijnkoperij Henri Bloem eens de Gigondas van Domaine Raspail-Ay. Een dijk van een Gigondas, voor slechts € 17,95! Tekst: Wijnkoperij Henri Bloem Amersfoort
Kook met uw wijn
Het gebruik van wijn in de keuken is zo oud als wijn zelf. In landen als Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal e.d. wordt er veel wijn gebruikt in de keuken. Gelukkig wordt ook dit gebruik steeds meer bij ons bekend. Wijn kan het eenvoudigste gerecht juist dat extraatje geven waardoor het uitzonderlijk lekker wordt. Kook met krachtige wijn Vaak komen mensen naar de winkel met de vraag naar een kookwijntje. Dat klinkt negatief, goedkoop en eenvoudig. Logisch ook wel….de wijn gaat door het eten, de alcohol is na 10 minuten koken verdwenen, dus waarom zou u daar veel geld aan uitgeven? Dat hoeft ook niet. Maar een niet te drinken wijn is niet aan te bevelen. Een gerecht wordt zo goed als zijn ingrediënten zijn. Dus gebruik een betaalbare goede wijn (die zijn er immers in overvloed)! U kunt het best koken met jonge krachtige wijnen. De alcohol verdwijnt maar de wijnsmaak blijft. Bij typisch Italiaanse gerechten kiest u voor een Italiaanse wijn, bij Franse Frans etc. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk met uw voedsel door toevoeging van wijn? Bijvoorbeeld vlees wordt door marineren, koken of stoven in wijn zachter en malser. Als u wijn toevoegt aan warme gerechten warm de wijn dan wel eerst voor om het schrikeffect te verkleinen. Het is vaak erg lekker op het laatst de wijn toe te voegen om hem in al zijn kracht naar voren te laten komen in het gerecht. Een scheutje rood door de pastasaus of gaar je witvisje in wat witte wijn met bouillon. Maak een witte of rode wijnsaus of eventueel een sausje van port over je paddenstoelen! Drink de wijn waarmee u kookt Het is lekker om de wijn waarmee u kookt ook erbij te drinken. Dan is het plaatje compleet. Dat kan ook prima een wijn uit dezelfde streek zijn maar van een net iets hoger kwaliteitsniveau bijvoorbeeld. Zo heeft u toch nog onderscheid tussen een kook en drinkwijntje! Receptje Dan als laatste een klein anti wijnverspilling receptje: Dit sausje is heerlijk over alle soorten vis (zalm, tilapia, kabeljauw e.d.) met asperges erbij. Voor de saus gebruik je 2 sjalotjes, 400 ml droge witte wijn, gehakte peterselie, 200 ml kookroom en 1 theelepel kerriepoeder. Pel de sjalotjes en snipper ze. Breng in een pan de wijn met de sjalot en peterselie aan de kook en kook dit op hoog vuur in ongeveer 10 minuten in tot nog een derde van de wijn over is. Zeef de ingekookte wijn boven een andere pan. Roer de kookroom en kerriepoeder erdoor en kook het geheel nog ongeveer 5 minuten tot een gebonden saus ontstaat. Smullen! Tekst: Henri Bloem Amersfoort
Parkeren achter de winkel
Henri Bloem Amersfoort
Leusderweg 161
3818 AC Amersfoort
- Maandag
- Gesloten
- Dinsdag
- 10.00-18.00 uur
- Woensdag
- 10.00-18.00 uur
- Donderdag
- 10.00-18.00 uur
- Vrijdag
- 10.00-18.00 uur
- Zaterdag
- 9.00-17.00 uur
- Zondag
- Gesloten
Eigenaar(s):Huub Havik
KvK: 89043464
Btw: NL095691054B03
IBAN: NL94 RABO 0337 7770 98