Wijnkoperij Henri Bloem Leiden

Over wijnhandel Henri Bloem Leiden

De eigenaar van Henri Bloem Leiden, Ernst ten Haaf, kreeg van zijn vader de liefde voor wijn mee door tijdens vakanties in mediterrane landen kleine glaasjes wijn bij het avondeten te proberen. Deze wijnliefde gaat uiteindelijk terug tot aan zijn betovergrootvader die rond 1890 als telegrafist werkzaam was voor de overheid van de Zuid-Afrikaanse Republiek. Uit die tijd stamt ook de eerste foto uit het familiearchief met een zichtbaar van wijn genietend familielid. Ernst zijn liefde voor wijn is groot en het is zijn passie om met  klanten ervaringen en interesses te delen. Op deze wijze kunt u de beste wijnkeuze maken.

Het assortiment van wijnwinkel Henri Bloem Leiden

U vindt in onze sfeervolle wijnwinkel een enorm aanbod Franse wijnen, Italiaanse wijnen, Duitse wijnen, Spaanse wijnen, Oostenrijkse wijnen en wijnen uit de Nieuwe Wereld. U heeft bij slijterij Henri Bloem Amstelveen keuze uit wijnen voor ieder moment. We zijn bijvoorbeeld specialist in Bordeaux en Bourgogne wijnen.

Wijncursussen en proeverijen

In onze wijnwinkel worden de wijncursussen en themaproeverijengegeven door ervaren docenten die vinoloog zijn. Cursussen zijn te volgen op beginners- of gevorderdenniveau. Daarnaast zijn er regelmatig Themaproeverijen, met onderwerpen zoals Spaanse of Italiaanse wijnen, wijn en kaas, Rosé of Bordeaux. Natuurlijk is het ook mogelijk om uw proeverij op maat samen te stellen. In overleg is veel mogelijk....van een Beaujolais primeur party tot een rieslingproeverij....neem gerust contact op (leiden@henribloem.nl).  Bekijk met regelmaat de agenda op www.kaaftenhaaf.nl  om op de hoogte te blijven van het aanbod.

 

 

Leidse Wijndag

Jaarlijks presenteren wij een deel van onze selectie op onze najaarsproeverij DE LEIDSE WIJNDAG,  een feest voor iedere wijnliefhebber. Meldt u HIER aan voor onze mailings of Like onze Facebookpagina om de uitnodiging niet te missen.

Wijnkoperij Henri Bloem Leiden is goed bereikbaar en parkeren kan voor de deur.

Wijn bezorgen (gratis vanaf € 50,-- in Nederland)

Bestellingen kunnen gedaan worden via de website, de mail of telefonisch. Wie niet wil of kan komen, kan zoals altijd via onze website henribloem.nl bestellen. We bezorgen gratis en overleggen over hoe we afleveren.

NIEUWS VAN HENRI BLOEM LEIDEN | 16 maart 2020

Beste klant, dit is een heftige tijd, waarin we er samen het beste van moeten zien te maken. Wij denken aan degenen die nu ziek zijn, degenen die voor ze zorgen met al hun inzet, en ook aan onze collega-ondernemers die op dit moment al hun zaken hebben moeten sluiten.

Wij zijn op dit moment gewoon geopend, maar let de komende dagen op onze berichtgeving.

Wie niet wil of kan komen, kan zoals altijd via onze website henribloem.nl bestellen. We bezorgen gratis en overleggen over hoe we afleveren.

Ook wij hopen dat jullie via de pin, een tikkie of een overboeking kunnen betalen om het fysieke contact zoveel mogelijk te beperken.

Voor in de winkel hebben we de volgende maatregelen getroffen:

 • we werken volgens de richtlijnen van de GGD en het RIVM;
 • we hanteren strenge hygienevoorschriften, zoals het extra goed reinigen van alle deurklinken, toetsenborden, kassa, pinapparaat etc.;
 • we houden 1,5 meter afstand van onze klanten;
 • we schudden geen handen, maar verwelkomen met een glimlach of een echte Japanse buiging.

 Wat kun je zelf doen in de winkel:

 • bij voorkeur betalen met de pin;
 • 1,5 meter afstand houden van andere aanwezigen.
 • wie ziek is of ziekteverschijnselen vertoont, blijft natuurlijk thuis. Online bestellen kan altijd.

 Let op jezelf en elkaar,

 Ernst en Charlotte

 

Waarom kiest u voor Henri Bloem

 • Snelle levering dankzij de landelijke spreiding
 • Scherpe prijzen door directe import bij producent
 • In elke vinotheek is een Vinoloog werkzaam
 • Relatiegeschenken op maat
 • Vanaf € 50,- gratis bezorging in heel Nederland

Agenda | Evenementen

  Meer evenementen

  Telefonisch wijn-spijs advies op afspraak

    Rond de feestdagen wordt vaak ons advies gevraagd over wijnen voor bij het (Kerst)menu. Vanwege de corona kunnen wij helaas niet meer dan 5 personen tegelijk in de winkel ontvangen. Dit kan ervoor zorgen dat u even moet wachten. Om dit te voorkomen staat onze Kerstvrouw u dit jaar graag telefonisch te woord. Via onderstaande knop kunt u een afspraak inplannen. Wij nemen dan op het afgesproken moment telefonisch contact met u op om uw menu door te spreken en u van passend wijnadvies te voorzien. U kunt de wijnen direct bestellen en bij ons Pick-Up-Point in de winkel ophalen. Voor bestellingen van boven de €75,00 bestaat ook de mogelijkheid om deze thuis te laten bezorgen. Wij bieden deze telefonische consulten gratis aan om wachttijden in de winkel te voorkomen. Reserveer nu  
  Lees meer

  Henri Bloem Leiden

  Levendaal 96-98
  2311 JN Leiden

  Geopend Sluit om 18.30 uur
  Maandag
  13.00-18.30 uur
  Dinsdag
  10.00-18.30 uur
  Woensdag
  10.00-18.30 uur
  Donderdag
  10.00-20.00 uur
  Vrijdag
  10.00-18.30 uur
  Zaterdag
  10.00-18.00 uur
  Zondag
  Gesloten

  Eigenaar(s):Ernst Ten Haaf


  Btw: NL142183312B01
  IBAN: NL28ABNA0562067817