Henri Bloem Leiden

Wijn proeven

U kunt bij ons regelmatig de wijnen proeven. zo staan er elke zaterdag diverse wijnen op de proeftafel en organiseren wij regelmatig themaproeverijen.

Zeer groot assortiment

Met meer dan 1000 wijnen vindt u bij ons altijd een wijn die bij u past.

Uitstekende prijs/ kwaliteit verhouding

Door rechtstreekse import bij onze producenten kunnen wij hoge kwaliteit voor een scherpe prijs aanbieden. Kortom, bij Henri bloem betaalt u nooit teveel voor uw wijn!

Kennis van wijn

In onze vinotheek is altijd een vinoloog aanwezig. Wij bezoeken regelmatig onze producenten en gaan naar toonaangevende wijnbeurzen. Wij proeven onze wijnen (bijna) dagelijks. Dit levert een schat aan kennis en ervaring op.

De eigenaar van Henri Bloem Leiden, Ernst ten Haaf, kreeg van zijn vader de liefde voor wijn mee door tijdens vakanties in mediterrane landen kleine glaasjes wijn bij het avondeten te proberen. Deze wijnliefde gaat uiteindelijk terug tot aan zijn betovergrootvader die rond 1890 als telegrafist werkzaam was voor de overheid van de Zuid-Afrikaanse Republiek. Uit die tijd stamt ook de eerste foto uit het familiearchief met een zichtbaar van wijn genietend familielid.

Ernst zijn liefde voor wijn is groot en het is zijn passie om met  klanten ervaringen en interesses te delen. Op deze wijze kunt u de beste wijnkeuze maken.

Wijncursussen en proeverijen

In onze wijnwinkel worden de wijncursussen en themaproeverijengegeven door ervaren docenten die vinoloog zijn. Cursussen zijn te volgen op beginners- of gevorderdenniveau. Daarnaast zijn er regelmatig Themaproeverijen, met onderwerpen zoals Spaanse of Italiaanse wijnen, wijn en kaas, Rosé of Bordeaux. Natuurlijk is het ook mogelijk om uw proeverij op maat samen te stellen. In overleg is veel mogelijk....van een Beaujolais primeur party tot een rieslingproeverij....neem gerust contact op (leiden@henribloem.nl).  Bekijk met regelmaat de agenda op www.kaaftenhaaf.nl  om op de hoogte te blijven van het aanbod.

Leidse Wijndag

Jaarlijks presenteren wij een deel van onze selectie op onze najaarsproeverij DE LEIDSE WIJNDAG,  een feest voor iedere wijnliefhebber. Meldt u HIER aan voor onze mailings of Like onze Facebookpagina om de uitnodiging niet te missen.

Wijnkoperij Henri Bloem Leiden is goed bereikbaar en parkeren kan voor de deur.

 

*Alle proeverijen en evenementen van en bij Henri Bloem Leiden zijn aan te vragen en te boeken via www.kaaftenhaaf.nl

 

 

 

NIEUWS VAN HENRI BLOEM
16 maart 2020
 
Beste klant, dit is een heftige tijd, waarin we er samen het beste van moeten zien te maken. Wij denken aan degenen die nu ziek zijn, degenen die voor ze zorgen met al hun inzet, en ook aan onze collega-ondernemers die op dit moment al hun zaken hebben moeten sluiten.
 
Wij zijn op dit moment gewoon geopend, maar let de komende dagen op onze berichtgeving.
 
Wie niet wil of kan komen, kan zoals altijd via onze website henribloem.nl bestellen. We bezorgen gratis en overleggen over hoe we afleveren.
 
Ook wij hopen dat jullie via de pin, een tikkie of een overboeking kunnen betalen om het fysieke contact zoveel mogelijk te beperken.
 
Voor in de winkel hebben we de volgende maatregelen getroffen:
 
????we werken volgens de richtlijnen van de GGD en het RIVM;
????we hanteren strenge hygienevoorschriften, zoals het extra goed reinigen van alle deurklinken, toetsenborden, kassa, pinapparaat etc.;
????we houden 1,5 meter afstand van onze klanten;
????we schudden geen handen, maar verwelkomen met een glimlach of een echte Japanse buiging.
 
Wat kun je zelf doen in de winkel:
 
????bij voorkeur betalen met de pin;
????1,5 meter afstand houden van andere aanwezigen.
????wie ziek is of ziekteverschijnselen vertoont, blijft natuurlijk thuis. Online bestellen kan altijd.
 
Bestellingen kunnen gedaan worden via de website, de mail of telefonisch. De voorraad is op peil. We houden je op de hoogte hoe het verder gaat.
 
Let op jezelf en elkaar,
 
Ernst en Inge
henribloem.nl
leiden@henribloem.nl
071-5121700

 

Henri Bloem Leiden
Levendaal 96-98
2311 JN, Leiden


071-5121700

Openingstijden

Maandag
13.00-18.30 uur
Dinsdag
10.00-18.30 uur
Woensdag
10.00-18.30 uur
Donderdag
10.00-20.00 uur
Vrijdag
10.00-18.30 uur
Zaterdag
10.00-18.00 uur
Zondag
Gesloten


Btw: NL142183312B01
IBAN: NL28ABNA0562067817