Pascual Toso / (2021)
Cabernet Sauvignon
Een cabernet zoals hij hoort te smaken: bomvol tonen van zwarte bessen, voor een deel heerlijk ingebed in Frans eiken
- Rode wijn
- cabernet sauvignon
- Mendoza
-
Serveren bij kruidige vleespasta of pittige kazen
- Proefnotitie
- Informatie
- Over de wijn
- Over de producent
De onmiskenbare geur van cassis (zwarte bessen) komt direct uit het glas in je neus. Ook de smaak is vol fruit en toch pittig. Een loepzuivere wijn die al je smaakpapillen tot de laatste slok verwent.
- Wijn type: Rode wijn
- Soort: cabernet sauvignon
- Land: Argentinië
- Regio: Mendoza
- Karakter: Fruitig en soepel
- Alcohol: 14.00%
- Serveren rond: 17°C
- Bewaaradvies: Nu op dronk, tot 5 jaar na de oogst.
- Oogstjaar: 2021
- Producent: Pascual Toso
- Dit product is lekker bij:
Serveren bij kruidige vleespasta of pittige kazen
Hoewel Argentinië bekend staat om zijn malbec, is de cabernet sauvignon misschien wel de meest toonaangevende druif van het land (volgens insiders). Duidelijk ondergewaardeerd omdat de malbec de boventoon voert. Het fruit wordt mooi ingepakt doordat 30% van de druiven een maand of tien op Frans eiken ligt te rijpen alvorens de wijn gebotteld wordt.
De voorouders van de huidige generatie wijnmakers van Pascual Toso zijn al rond 1890 vanuit Italië verhuisd naar het zo veelbelovende Mendoza in Argentinië. Steeds meer wijngaarden werden aangekocht en vandaag de dag is Pascual Toso een van de toonaangevende producenten in Argentinië. De Maipú vallei wordt gezien als een van de beste regio’s van Argentinië als het gaat om kwaliteitswijn. Sinds 2001 is Paul Hobbs, een vooraanstaande Amerikaanse wijnconsultant, aan het bedrijf verbonden en sindsdien is de kwaliteit naar het hoogste niveau gestegen.
Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.