Bodega Otazu / Pago de Otazu (2013)
Pago Altar
Zeer indrukwekkende Cabernet van top-bodega Otazu.
- Rode wijn
- cabernet sauvignon
- Pago de Otazu, Navarra
-
Groot wild, gebraden lam, rund en diverse kazen.
- Proefnotitie
- Informatie
- Over de wijn
- Over de producent
Diep roodbruine kleur. Zeer complex bouquet van bramen, pruim, kirsch, zwarte bessenjam, truffel, balsamico en cederhout. In de smaak onder andere tonen van zwarte bessen, bramen, peper, vijgen, vanille en tabak. eindeloos lange finale, werkelijk fabuleus!
- Wijn type: Rode wijn
- Soort: cabernet sauvignon
- Land: Spanje
- Regio: Navarra
- Subregio: Pago de Otazu
- Karakter: Rijk en complex
- Alcohol: 14.50%
- Serveren rond: 18°C
- Bewaaradvies: Nu lekker, tot 25 jaar na de oogst.
- Oogstjaar: 2013
- Producent: Bodega Otazu
- Dit product is lekker bij:
Groot wild, gebraden lam, rund en diverse kazen.
De cabernet-druiven worden handmatig geplukt en zijn afkomstig van speciale delen van de allerbeste wijngaarden van Otazu, met de exclusieve D.O.P. Pago herkomstbenaming. De malolactische vergisting vindt plaats op nieuw eikenhouten vaten. Na vergisting rijpt de wijn 18 maanden op eiken en maar lieftst 60 maanden op fles.
Bodegas Otazu is het meest noordelijk gelegen wijnbedrijf in Spanje dat rode wijn produceert. Je vindt Otazu op een kleine 10 km ten westen van Pamplona. De naturlijke grenzen van de wijngaarden van Otazu worden gevormd door de Sierra del Perdón, de Sierra del Sarbil en de Arga rivier. De complexe bodemgesteldheid en het microklimaat zorgen ervoor dat de wijnen van Otazu bijzonder hoog van kwaliteit zijn.
Al in de 15e eeuw wordt op het domein van Otazu wijn gemaakt. Toen al hadden de wijnen een grote naam, het waren de lievelingswijnen van Carlos III, koning van Navarra. In 1840 is er een wijnbedrijf in Franse stijl neergezet, met een capaciteit van 200.000 liter wijn in houten vaten.Vandaag de dag staat het oude gebouw er nog steeds, volledig gerestaureerd, met nieuwere gebouwen aangrenzend.
DOP Pago de Otazu
Het 'Vino de Pago' appellatie-systeem is door de Spaanse overheid ontwikkeld in 2003. Het doel hiervan was om bovenop de huidige 'DO' en zelfs 'DOCa' een kwalificatie toe te kennen aan wijnbedrijven van uitzonderlijke kwaliteit. De toekenning van deze appellatie geschiedt alleen aan individuele wijngaarden of wijnbedrijven, in plaats van aan een regio. Deze zeer speciale, terroir gedreven, referentie is slechts toegekend aan 20 kwaliteits wijngaarden. Pago de Otazu is daar één van.
Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.