Viña Cobos / (2022)
Felino Cabernet Sauvignon
Fruit, kracht, rijkdom, souplesse: een handvol woorden voor een mond vol wijn.
- Rode wijn
- cabernet sauvignon
- Mendoza
-
Gegrilde ossehaas met gestoomde groenten en gepofte aardappel.
- Proefnotitie
- Informatie
- Over de wijn
- Over de producent
Opvallende geur van cassis en zwarte bessen, vermengd met de tonen van eiken. Heerlijke, uitnodigende geurbeleving. Ook in de smaak zeer complex: specerijen, zwart fruit, een tikje chocola en fluweelzachte tannines, die de wijn de nodige body geven.
- Wijn type: Rode wijn
- Soort: cabernet sauvignon
- Land: Argentinië
- Regio: Mendoza
- Karakter: Vol en romig
- Alcohol: 14.50%
- Serveren rond: 17°C
- Bewaaradvies: Nu lekker, tot 5 jaar na de oogst.
- Oogstjaar: 2022
- Producent: Viña Cobos
- Dit product is lekker bij:
Gegrilde ossehaas met gestoomde groenten en gepofte aardappel.
De Cabernet sauvignon wordt vergist met natuurlijk aanwezige gistculturen. Tamelijk langzaam, na een inweking op de schillen zodat de wijn volop smaak onttrekt aan de vaste bestanddelen. Ook de zogenaamde 2e of malolactische gisting gebeurt op rvs, waardoor de wijn zijn levendige karakter behoudt en toch vol en soepel uit het glas komt. Heel licht gefilterd, zodat hij, eenmaal op de fles, ook nog wat door ontwikkelt.
Viña Cobos is het resultaat van de visie van Paul Hobbs, een pionier die de uitdaging aanging om wijnen te maken op een niveau dat nog nooit eerder in Argentinië werd bereikt. En dat is hem gelukt! Paul Hobbs combineert zijn ervaring van een jeugd op de boerderij met een innovatieve wetenschappelijke benadering. Daardoor lukt het hem om wijnen te maken die op de meest pure wijze hun herkomst vertolken.
Zijn eerste reis naar Argentinië in 1988 betekende het begin van zijn Zuid-Amerikaanse wijncarrière. Overtuigd van de potentie van het land, vond hij aansluiting bij de toonaangevende wijnmakers Andrea en Luis Marchiori. Deze samenwerking heeft geleid tot het toonaangevende wijnbedrijf Viña Cobos.
In de afgelopen twintig jaar hebben Hobbs en zijn team bij Viña Cobos zich gewijd aan het vinden en ontwikkelen van wijngaarden in de twee belangrijkste teeltgebieden van Mendoza: Luján de Cuyo en Valle de Uco. Sommige van de wijngaarden zijn wel 80 jaar oud. Door nauwgezet beheer van de wijngaarden en het vinificatieproces, tonen de wijnen de ware essentie van hun terroir met finesse plus complexiteit. Sinds de productie van de eerste fles in 1999 heeft Viña Cobos de grenzen van de malbec en van Argentinië als wijnland verlegd.
Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.