Château Lascombes / Margaux (2011)
2e Grand Cru Classé
- Rode wijn
- cabernet sauvignon, merlot
- Margaux , Bordeaux
- Proefnotitie
- Informatie
- Over de wijn
- Over de producent
Over de oogst 2011;
Hier in deze streek was de kwaliteit sterk wisselend, teleurstellingen afgewisseld met grote parels. Blijkbaar is niet elk Château in staat gebleken het grillige karakter van 2011 te doorgronden.
- Wijn type: Rode wijn
- Soort: cabernet sauvignon, merlot
- Land: Frankrijk
- Regio: Bordeaux
- Subregio: Margaux
- Karakter: Rijk en complex
- Serveren rond: 18°C
- Bewaaradvies: Nu lekker, tot 15 jaar na de oogst.
- Oogstjaar: 2011
- Producent: Château Lascombes
Château Lascombes is misschien het grootste voorbeeld van het verschil tussen de situatie in 1855 toen de wijnen geklasseerd werden en vandaag de dag. Vanaf dat moment tot 1952 was de oppervlakte van de wijngaarden nooit veel groter dan 15 ha. Dat is ongeveer een vijfde van de huidige situatie. Niet alle wijngaarden van de huidige 84 ha zijn geschikt om wijn te produceren op het niveau van een tweede cru.
In de periode 1952 - 1985 was de wijn zelden op het niveau dat verwacht mag worden. Toen René Vannetelle in 1985 werd aangesteld als manager, was een van de eerste dingen die hij deed, een analyse maken van de bodemsoorten in de wijngaarden. Hij bepaalde dat druiven van op zijn hoogst de helft van het totale oppervlak gebruikt zouden mogen worden voor de hoofdwijn en zelfs daaruit zou een selectie moeten worden gemaakt.
Château Lascombes is misschien het grootste voorbeeld van het verschil tussen de situatie in 1855 toen de wijnen geklasseerd werden en vandaag de dag. Vanaf dat moment tot 1952 was de oppervlakte van de wijngaarden nooit veel groter dan 15 ha. Dat is ongeveer een vijfde van de huidige situatie. Niet alle wijngaarden van de huidige 84 ha zijn geschikt om wijn te produceren op het niveau van een tweede cru.
In de periode 1952 - 1985 was de wijn zelden op het niveau dat verwacht mag worden. Toen René Vannetelle in 1985 werd aangesteld als manager, was een van de eerste dingen die hij deed, een analyse maken van de bodemsoorten in de wijngaarden. Hij bepaalde dat druiven van op zijn hoogst de helft van het totale oppervlak gebruikt zouden mogen worden voor de hoofdwijn en zelfs daaruit zou een selectie moeten worden gemaakt.
Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.