De Martino / D.O. Secano Interior/Coelemu (2022)
Gallardía del Itata Cinsault
Spannende, niet te zware wijn uit het zuiden van Chili
- Rode wijn
- cinsault
- D.O. Secano Interior/Coelemu, Itata Valley
-
Op het terras tijdens een mooie zomeravond of bij een gegrild visje.
- Proefnotitie
- Informatie
- Over de wijn
- Over de producent
Een overdaad aan geuren, zowel van bloemen als van frambozen en kersen, komt je tegemoet. Ook in de smaak doet deze wijn je verlangen naar een mooie zomeravond op een terras, of als het wat kouder is, bij een lekker gebakken visje.
- Wijn type: Rode wijn
- Soort: cinsault
- Land: Chili
- Regio: Itata Valley
- Subregio: D.O. Secano Interior/Coelemu
- Karakter: Elegant
- Alcohol: 13.00%
- Serveren rond: 13°C
- Bewaaradvies: Nu lekker, tot 7 jaar na de oogst.
- Oogstjaar: 2022
- Producent: De Martino
- Dit product is lekker bij:
Op het terras tijdens een mooie zomeravond of bij een gegrild visje.
Zoals we van De Martino gewend zijn, gaan ze telkens op zoek naar nieuwe mogelijkheden om uitstekende wijnen te produceren. Voor deze wijn worden cinsault-druiven gebruikt van 30 jaar oude wijnstokken, zodat de opbrengst relatief laag, maar de smaak vrij hoog is. Gallardia is vernoemd naar een bloem die in de wijngaarden tussen de stokken bloeit. Ook betekent het moed en die heb je als wijnmaker nodig om in het uiterste zuiden van Chili een dergelijke wijn te durven maken.
Het is alweer ruim driekwart eeuw geleden dat Pietro de Martino zijn geboorteland Italië achter zich liet om zijn opgedane wijnkennis in Chili te gaan toepassen. En met succes!
Nog altijd is De Martino een familiebedrijf dat inmiddels zo’n 300 ha. wijngaard tot zijn beschikking heeft. En niet alleen in Maipo, de oorspronkelijke thuisbasis. In het hele land wordt gezocht naar de best mogelijke omstandigheden om daar met de beste druiven de beste wijnen te maken: van heerlijke alledaagse wijnen tot juweeltjes, waar de passie voor het wijn maken vanaf spat.
Hier gaat behoud van oude tradities dus perfect hand in hand met het optimaal benutten van de modernste technologieën, waarbij respect voor de natuur een belangrijke rol speelt. Zo was De Martino het eerste Zuid-Amerikaanse bedrijf dat hun wijnen CO2-neutraal op de markt kon brengen door hun uitgekiende en weloverwogen filosofie. Al hun wijnen zijn biologisch en hun eigen slogan “Reinventing Chili” belooft ook nog veel voor de jaren die voor ons liggen. De Martino zet Chili goed op de (wijn)kaart, getuige de vele prijzen die het bedrijf jaarlijks in de wacht sleept.
Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.