Ingrediënten: 
200 g kabeljauwfilet, in blokjes
200 g zalmfilet, in blokjes
150 g gamba's
2 eetl. citroen- of limoensap
zout
versgemalen peper
1 sjalotje, grof in de lengte gesneden
1 (zoete) ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
2 eetl. zonnebloemolie
1 glas droge, witte wijn
1 gele paprika, in reepjes
1 eetl. kerriepoeder
300 ml visbouillon van tablet of uit pot
100 ml kokosmelk
300 g zoete, witte aardappel in blokjes
300 g bosworteltjes, in dikke plakjes
3 lente-uitjes, in ringen
1 bakje/zakje verse koriander


Bereiden:
Marineer de visstukjes met citroen- of limoensap en zout en peper naar smaak.
Doe de wijn samen met het sjalotje en één teen knoflook in een steelpan en kook in tot er bijna niets meer over is. Zeef het en doe het weer terug in de pan.
In de tussentijd wordt de visbouillon ingekookt. Voe daarna de visbouillon en de kokosmelk toe aan het steelpannetje. Voeg paprika, ui, knoflook en kerriepoeder toe en laat even pruttelen. Ondertussen worden de wortelstukjes en de zoete aardappelstukjes kort gekookt tot het beetgaar is. Voeg toe aan de saus. Als de saus iets te dun is dan even binden.
Voeg ook de visstukjes toe, dek de pan weer af en stoof de vis in 6-8 minuten gaar; schep af en toe om. Schep op het laatst de lente-uitjes erdoor en - als u het serveert - de gehakte koriander erop. Tenslotte wordt de olie in de koekepan verhit en worden de gamba's met knoflook kort gebakken en boven op het gerecht geserveerd.

Heerlijk met een glas witte wijn, bv. de Viognier van Domaine Montmarin.