Wijnspijs avond met restaurant Vito's

wo 19 maart 2025
Henri Bloem Zwolle

Vito’s x Henri Bloem wijnspijs diner.  

Henri Bloem Zwolle bestaat dit jaar 50 jaar en om dit te vieren zoeken we de samenwerking op met de lokale horeca. In maart; Vito’s. Het restaurant heeft een nieuwe chef-kok; Sebastiaan Alferink en hij is de uitdaging aangegaan om een menu te koken naar een wijn arrangement toe. Een keer andersom dus! Aldus Sebastiaan; ‘de jarige bepaalt dit keer!’.

Sebastiaan draaide de keuken van Carstens Brasserie in Amsterdam en daar kookte hij met de seizoenen mee en met een sterke focus op groente. Door zoveel mogelijk lokaal in te kopen en voedselverspilling te minimaliseren, zorgt hij voor een menu dat zich laat inspireren door de natuur. Sebastiaan kookt graag met verse, seizoensgebonden producten van lokale leveranciers en gebruikt klassieke technieken om smaken te versterken zonder poespas. Zijn visie is simpel: het product moet spreken. Sebastiaan past deze visie nu ook toe op de keuken van Vito’s: Vito’s met een twist. Dat wil je proeven!

We hebben 5 wijnen voorgeproefd en daar het volgende menu bij gemaakt:

 

MENU

- Amuse van de chef

- Bloemkool / Vadouvan / Geitenkaas

- Zeeduivel / Asperge / Gevogelte Jus

- Entrecote / Frites / Sauce Bordelaise  

- Financiers / Rabarber / Witte Chocolade 

 

Datum:                Woensdag 19 maart

Locatie:               Restaurant Vito's

Tijd:                    18:30

Prijs:                   €85,- all-in (Menu, luxe wijnarrangement, tafelwater, koffie/thee)

 

Reserveren kan nu via zwolle@henribloem.nl