Mariska's recept van de maand: Paella met kip en chorizo

Recept

 

Aantal personen & bereidingstijd

  • 4 personen - 60 min

 

INGREDIËNTEN

  • 400 g paella-rijst, zoals bomba of calasparra
  • 6 kippendijen, zonder bot en vel, ca. 600 g
  • 250 g rauwe chorizo, ontveld
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika, ontdaan van zaadlijsten en zaadjes, gehakt
  • 1 groene paprika, ontdaan van zaadlijsten en zaadjes, gehakt
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • een plukje saffraandraadjes
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 100 g doperwten, ontdooid als ze uit de diepvries komen
  • 6 grote tomaten, ontveld, ontdaan van zaadjes en gehakt
  • een handvol bladpeterselie, alleen de blaadjes, gehakt
  • partjes citroen, voor erbij

 

BEREIDEN

Was de rijst goed, laat hem uitlekken en zet hem opzij. Snijd de kip in kleine stukjes en bestrooi ze met zout en peper. Snijd de chorizo in dikke plakken.

Verhit de olijfolie in een grote, diepe koekenpan, of een paella-pan als u die heeft, en braad de stukjes kip rondom aan; schep ze op een bord en zet ze opzij. Doe de plakken chorizo in de pan, bak ze 2 minuten en voeg de gehakte paprika en knoflook toe. Bak alles nog 3-4 minuten onder regelmatig omscheppen, tot de paprika zacht begint te worden.

Doe de rijst erbij en bak die al omscheppend enkele minuten om de korrels te roosteren. Schenk de wijn erbij en laat hem tot de helft inkoken. Voeg dan de bouillon, saffraan en het paprikapoeder toe. Breng het geheel aan de kook, leg de stukjes kip weer in de pan en zet het vuur lager. Laat alles 15 minuten sudderen, onder af en toe omscheppen.

Voeg de doperwten en gehakte tomaten toe en verwarm alles nog 10 minuten op laag vuur; schep het geheel af en toe om. Haal als de rijst net gaar is maar nog wel enige beet heeft de pan van het vuur en laat hem een paar minuten staan.

Strooi de peterselie over de paella, zet hem op tafel en serveer de partjes citroen erbij.

Eet smakelijk!

 

Bron: Gordon Ramsey