Viña Cobos / (2023)
Felino Malbec
Sterwijn Harold Hamersma score 9
- Rode wijn
- malbec
- Mendoza
-
Argentijnse steak, spagnette Bolognese.
- Proefnotitie
- Informatie
- Over de wijn
- Over de producent
Intense kleur en geur. Zwart fruit, noten, witte peper en kruidnager verwennen de neus. De smaakindruk is onmiskenbaar nieuwe wereld: rijk, geconcentreerd sap met veel smaak, zowel van zwart fruit als zoethout, chocolade en vanille: krachtig en prachtig.
- Wijn type: Rode wijn
- Soort: malbec
- Land: Argentinië
- Regio: Mendoza
- Karakter: Krachtig
- Alcohol: 14.50%
- Serveren rond: 17°C
- Bewaaradvies: Nu lekker, tot 5 jaar na de oogst.
- Oogstjaar: 2023
- Producent: Viña Cobos
- Dit product is lekker bij:
Argentijnse steak, spagnette Bolognese.
Deze malbec wordt langzaam vergist, zodat de wijn volop smaakt onttrekt aan de vaste bestanddelen. De gisting gebeurt op rvs, daarvan volgt een rijping van 8 maanden op Amerikaans eiken. waarna de wijn ongefilterd wordt gebotteld.
Viña Cobos is het resultaat van de visie van Paul Hobbs, een pionier die de uitdaging aanging om wijnen te maken op een niveau dat nog nooit eerder in Argentinië werd bereikt. En dat is hem gelukt! Paul Hobbs combineert zijn ervaring van een jeugd op de boerderij met een innovatieve wetenschappelijke benadering. Daardoor lukt het hem om wijnen te maken die op de meest pure wijze hun herkomst vertolken.
Zijn eerste reis naar Argentinië in 1988 betekende het begin van zijn Zuid-Amerikaanse wijncarrière. Overtuigd van de potentie van het land, vond hij aansluiting bij de toonaangevende wijnmakers Andrea en Luis Marchiori. Deze samenwerking heeft geleid tot het toonaangevende wijnbedrijf Viña Cobos.
In de afgelopen twintig jaar hebben Hobbs en zijn team bij Viña Cobos zich gewijd aan het vinden en ontwikkelen van wijngaarden in de twee belangrijkste teeltgebieden van Mendoza: Luján de Cuyo en Valle de Uco. Sommige van de wijngaarden zijn wel 80 jaar oud. Door nauwgezet beheer van de wijngaarden en het vinificatieproces, tonen de wijnen de ware essentie van hun terroir met finesse plus complexiteit. Sinds de productie van de eerste fles in 1999 heeft Viña Cobos de grenzen van de malbec en van Argentinië als wijnland verlegd.
Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.