Salade met warme geitenkaas

 

 

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor 2 personen

75 gram gemengde sla

50 gram peen julienne (in reepjes)

125 gram cherrytomaten (gehalveerd)

komkommer

1 appel

25 gram pijnboompitten (geroosterd)

125 gram spekjes

2 plakken Geitenkaas (ca 80 gram per stuk)

 

Dressing:

1 eetlepel honing

1,5 eetlepels olijfolie

5 eetlepel balsamico azijn

peper en zout

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de spekjes in een droge pan en laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje. Snij ondertussen de appel, komkommer en de tomaatjes.
  2. Maak eerst de dressing door de honing, olijfolie en balsamico azijn door elkaar te mengen. Breng op smaak met wat peper en zout.
  3. Doe de plakjes geitenkaas in de oven voor 5 minuten . Doe er wel een stukje bakpapier onder zodat de plakken er makkelijk vanaf glijden. Doe de sla in een kom en meng dit met de dressing. Voeg de peen julienne, komkommer, tomaatjes en appel (in dunne plakjes) toe en meng dit ook weer. 
  4. Doe de sla in een diep bord, laat de geitenkaas erop glijden en garneer met spekjes en pijnboompitten.

 

Eet smakelijk!

 

Hartelijke groet, Melissa