Eindelijk, het is zover, op naar de lente!

Dit is de periode waarin het kwik stijgt, de zon zich wat vaker laat zien en alles kleurrijker en vrolijker wordt. Daar pas je, bewust of onbewust, je smaak bij aan qua wijn. Opeens krijg je dan zin in lichtere, speelsere wijnen of wijnen die aansluiten bij dat lentegevoel en de naderende feestdagen. Wijn gemaakt door wijnboeren die moeite doen onze aarde zo goed mogelijk te behandelen. Of die zijn gemaakt met een duidelijke visie, zoals die van Markowitsch. Wat het ook is, geniet van dit allerleukste seizoen met een fijn glas wijn. Aan een feestelijk gedekte tafel, in de tuin, op het balkon of op het terras. 

Haut de Belloc

Ben je dol op Franse wijn, dan ken je waarschijnlijk de wijnen uit de Languedoc wel. Dit gebied ligt in het warme zuiden aan de oostkant van Frankrijk. Deze prachtige streek staat bekend om toeristische trekpleisters, maar is ook een belangrijke leverancier als het gaat om een grote hoeveelheid wijnen van uiteenlopend niveau. Van hoog tot laag geprijsd, voor ieder wat wils. Het absolute pluspunt is dat ze geweldig smaken en ook nog eens een fantastische prijs-kwaliteitverhouding hebben, zoals de wijnen van het domaine Haut de Belloc. 

Haut de Belloc, Pays d’Oc Réserve Blanc

Gemakkelijke, vrolijke borrel- en aperitiefwijn met het zachte vette van de chardonnay, het limoenfrisse van de sauvignon blanc, het bloemige aroma van de muscat en het kruidige karakter van de vermentino. Kortom, een complete wijn waarvan je altijd een doosje in huis moet hebben, want hij is gewoon lekker!

Haut de Belloc, Pays d’Oc Réserve Rouge

Ook de rode variant is een meesterlijke blend van typische druiven uit de streek met een paar internationale kanjers zoals merlot, syrah en cabernet sauvignon. Het is een zachte, verteerbare en heerlijke wijn. Rijpe aardbei met wat zwarte kers dansen in je mond. Supersappig rood met een fijne frisheid. Om zo te drinken, bij toast met boerenpâté of bij het hoofdgerecht met paddenstoelen in de hoofdrol.

 

Genieten op z’n Paasbest

Bij Henri Bloem zijn we doel op Pasen. Gezellig de lente vieren met familie en/of vrienden. En wat is er nou leuker om onze tijd samen door te brengen aan een heerlijk gedekte tafel met bijpassende wijnen. Onze eigen Campbell Whitman-Riemens van Henri Bloem Bloemendaal heeft heerlijke suggesties voor wijn-spijs combinaties en om u het makkelijker te maken heeft ze de recepten alvast voor u uitgewerkt.

Merotto Prosecco Colbelo Extra Dry

Met deze delicate en fijne mousse is het al meteen feest in uw glas. Genieten van dat fijne en frisse van appel en exotisch fruit, maakt dit een uiterst geschikte start van een heerlijke paasbrunch.

 

 

Château Pigoudet Coteaux d’Aix en Provence L’Oratoire rosé

Deze pure en zuivere rosé behoort tot de absolute top. Die lichte kleur, verfijnde aroma’s en een levendigheid die blijft verrassen. Wit fruit, abrikoos, meloen en sinaasappelrasp; één slok en je bent in de Provence.

 

Kurtatsch Alto Adige Pinot Grigio

Een bekende Nederlandse wijnschrijver omschreef deze wijn als een helder fris bergbeekje. Dat kunnen wij bevestigen. Deze verkwikkende, frisse wijn met een hoog “lekker” gehalte mag zeker bij de paasbrunch niet ontbreken. De grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht geven de wijn een aroma van perziken, verse bloemen en citrusfruit en een sappige ronde smaak eindigend met en fris zuurtje. Dit alles brengt je zo naar het Italiaanse buitenleven met gezellig samenzijn aan lange tafels.

 

 

Weingut Gerhard Markowitsch - Het prille begin van het “witte goud” seizoen

Nu het volop lente is, breekt het aspergeseizoen weer aan. Ook in Oostenrijk combineren ze die graag met bijpassende wijn en de witte wijnen van Markowitsch matchen daar perfect bij. Iedere goede wijnboer heeft zo z’n eigen ideeën over de kernwaarden van zijn wijnen. Die van Gerhard Markowitsch zijn dat elke wijn een eigen karakter moet hebben én vooral in balans moet zijn. Dit lukt hem omdat ze gemaakt worden met gebruik van de juiste technologie en met een flinke dosis geduld. Vooral dat laatste typeert hem als een bijzondere wijnmaker. Wat ook zeker bijdraagt aan zijn succes is zijn locatie. Dat is Carnuntum, gelegen tussen de Donau en de Neusiedlersee. Hier staan de typisch Oostenrijkse druiven zoals zweigelt, blaufränkisch en grüner veltliner op de juiste plek.

Markowitsch Grüner Veltliner 2021 (OP=OP)

De grüner veltliner is dé Oostenrijkse lievelingsdruif en oogstjaar 2021 was een geweldig goed jaar voor witte wijnen in Oostenrijk. Kortom, deze Markowitsch is een fantasische wijn. Kenmerkend fris, levendig, speels en kruidig. Bij elke slok ervaar je de frisse appel, wat honingmeloen en dat kenmerkende witte pepertje. 

Markowitsch Carnuntum Cuvée 

Hoe herken je een wijn met kwaliteit? Alles is dan in balans: kracht, concentratie, tannine en zuren. Je proeft iets rokerigs, iets rood rijp fruit, iets frisheid en iets kruidigheid. Samenmet de aroma’s van kers, braam en dat zomerse gevoel van BBQ.. Dit is heerlijk sappig rood, omlijst door een fijne frisheid en levendigheid.