Laat de zon jouw wijnglas vangen met de zomer in zicht

Nu de lente plaats maakt voor de zomer, neemt het verlangen naar frivole, lichte en frisse wijnen toe. Deze folder staat er vol mee. De geselecteerde wijnen matchen bij oplopende temperaturen en geven je het vakantiegevoel in eigen tuin. Stook de barbecue alvast maar op! 

Château Pigoudet  Hoe zomers wil je het hebben?

Château Pigoudet durven wij wel de naamgever van een ideale Provence rosé te noemen. Het blijft een gewiekste combinatie: het terroir van Coteaux d’Aix-en-Provence met de bescherming van de Montagne Sainte-Victoire en Montagne Vautubière tegen de koude noordenwind en wijnstokken die pal op het zuiden staan. Tel daar de brede kennis van wijnmaker Ivan Khougazian en producent Elke Schmidt bij op, dan krijg je dé formule voor deze elegante wijnen. Zomerwijnen bij uitstek. 

Pigoudet Première Rosé - De zon in je glas

Aroma’s van grapefruit, bloedsinaasappel en bloemen ontsnappen bij het openen van de fles regelrecht je neus in. Grenache noir, cinsault, cabernet sauvignon en syrah gedijen geweldig in de Provence. Ze geven een strakke en sappige frisheid. Klein roodfruit met een grapefruitbittertje houden de smaakpapillen nieuwsgierig. De lichte zalmroze kleur geeft de wijn een trendy tintje. Koel hem tot 10 ºC dan is ‘ie op zijn lekkerst. Dat vraagt om nog een glas! Liefst bij een visje van de barbecue. 

Château Pigoudet Classic Rosé-  Een stralende wijn

Bij het zien van deze kenmerkende bleekroze rosé worden alle zintuigen onmiddellijk geprikkeld. De geur van bloesem op een grasveld, rijp citrusfruit en snoepjes duizelt in je neus. De complexe, rode en florale smaak met een zweem kruidigheid geeft een lange afdronk. De frisheid dankt hij aan de stabulation en froide, waarbij de in de nacht geplukte druiven 7 dagen op "lie" liggen op
0 ºC. Wél de volle aroma’s maar niet de kleur zijn het resultaat van deze methode. De Pigoudet Classic is een fantastische wijn - een compliment aan wijnmaker Ivan - en laat bij menig kookliefhebber de handjes culinair wapperen.

Weingut Knab Een “Knab” staaltje vakmanschap

De producenten van Weingut Knab zijn winnaars. Waarom? Omdat de ‘Burgunders’ van de familie Rinker al sinds 1994 keer op keer in de prijzen vallen. Deze typisch Duitse druivensoorten (weisser, grauer,- en spätburgunder) groeien in de zon op vulkanische gesteente en op lössbodem van het Kaiserstuhlgebergte in Zuid-Duitsland. 

Weingut Knab Weisser Burgunder Endinger Engelsberg- Stijlicoon qua smaak

Moderne vinificatie en de juiste rijping maken de Weisser Burgunder witgoud van kleur, brengen tonen van groene appel, lychee, en peer. De smaak is mild, fris en mineralig met diepgang. Regina Rinker is naast wijnproducent ook artiest en wijnrecensent. Haar getrainde neus snuffelt goedkeurend aan elke wijn. Pas daarna duikelt het product van wijngaard Knab in het glas. In het jouwe, als je deze spritzige parel uit Zuid-Duitsland uit je koelkast trekt.

 

Weingut Knab Grauburgunder Endinger Engelsberg - Geen verlegen type

Zonneschijn heeft het voorwerk gedaan. De zorgvuldige benadering van de wijnmaker zet de Grauer Burgunder dikker in het fruit waardoor de wijn geraffineerd en vol van smaak is en intens van afdronk. Je proeft appel, perzik, een pikant klein zoetje van gember en een fris zuurtje van citroen. Het resultaat is een zomerwijn die de eerste zinderende zomeravond aandurft. Jij toch ook?

 

Weingut Knab Spätburgunder Endinger Engelsberg - Hier gaat de wijnmaker löss!

Deze charmante Duitse rode wijn trotseert de grillen van de natuur en neemt 6 maanden de tijd om te rijpen op 60 jaar oude grote vaten. Zo krijgt een klassieke wijn toch een moderne frisheid. “Knab” gevonden. Smaken van rijp bosfruit, aardbeienconfiture, vanille, kruidnagel en karamel, die je ook terug vindt in zijn complexe geur, geeft de wijn diepgang en elegantie. Licht gekoeld op 15 °C staat de wijn zijn mannetje bij een barbecue-avond waar menig grillmaster als een blok voor valt. 

Sommos - Zomer Experience

 

Koude nachten en warme dagen veroorzaken een langzame rijping van de druiven van Bodega Sommos in Somontana. De bodem is rijk aan kalk. De druiven worden ’s nachts bij maanlicht geoogst, op het meest koele moment. Hoogwaardige technologie en techniek zijn losgelaten op de verwerking van de oogst. Druiven van Bodega Sommos worden 365 dagen per jaar verwend en nauwgezet in de gaten gehouden. Terecht. Zo blijven ze klein, smakelijk en aromatisch maar doen het groots in je glas! 

Sommos Chardonnay- Gewürztraminer - Zomertijd in Somontano

Twee druivensoorten, één perfecte match. De afzonderlijke op roestvrijstalen tanks gefermenteerde druiven rijpen 3 maanden op “lie”. Na vergisting komen gewürztraminer en chardonnay weer samen. Wat je ziet is een bleekgele wijn met een groene zweem. Aroma’s van exotisch fruit als mango, lychee en passievrucht met florale hints vinden moeiteloos de weg naar je neus. Wat een volle, complexe en levendige smaak. De zomer is áán! 

Sommos Merlot-Tempranillo - Intense smaak, perfecte blend

Nog zo’n droom duo. Toepassing van maceration carbonique (toevoeging van koolzuurgas bij de druiventrossen, waardoor de druiven van binnenuit vergisten) op de tempranillo druiven zorgen ervoor dat de fruit aroma’s goed bewaard blijven. Gecombineerd met de natuurlijke geuren van zwarte bessen, rijp rood fruit en gedroogde kruiden geven een uitbundigheid in neus en smaak. De zachte, volle afdronk blijft je bij. 

Chapoutier - “Mariusje” van alles

Uit de Languedoc maar met het karakter van de Rhône. Duidelijk een wijn die van alle markten thuis is. Producent Michel Chapoutier is een visionair, een pionier als het om wijnbouw gaat. Hij heeft de mooiste wijnen in de Rhône gemaakt, scoort met vijf van zijn wijnen de hoogst mogelijke punten (100!) bij Robert Parker. De toepassing van moderne wijnbouw in de Languedoc werpt zijn vruchten af, topdruiven welteverstaan. 

Marius Vermentino By Michel Chapoutier

Dit krijg je als je vermentino druiven in de Languedoc plant en er een Rhône wijnproducent zijn goddelijke gang laat gaan: een zachtgele wijn waar aroma’s en smaken van rijp fruit en grapefruit uitknallen. Die rijkelijk knispert in je glas. Dat komt door de kleirijke bodem van de kalkrijke heuvelzijde waar de zon zijn werk doet. De twee druivensoorten worden apart van elkaar vergist en vervolgens samengevoegd in een perfecte balans. Zoals de vader van Michel al zei; “Een goede wijn is een wijn die je nog een keer wilt proeven.” Deze Marius Blanc is er zo eentje. Vooral deze zomer.

Marius Syrah Grenache By Michel Chapoutier

Wederom een assemblage van twee druivensoorten. Ook die worden apart van elkaar gevinifieerd. De paarsrode kleur herinnert je aan een zwoele zomeravond met goede vrienden. De krachtige geur is er een van rood fruit en kruiden als laurier. De fluweelzachte tannines versterken de  geconcentreerde smaak van rijp donker fruit, rozemarijn en een piepklein zwart pepertje. Een eetwijn die zich voegt naar zowel geroosterd vlees als geroosterde groenten.

 

Alle wijnen bij elkaar in 1 pakket, dat kan, bestel dan ons Proefpakket

 

Download hier het volledig PDF bestand van de Henri Bloem juni folder >>>