De Martino / (2022)
Carmenere Legado Reserva
Chili en carménère, een huwelijk vanuit passie!
- Rode wijn
- carmenère
- Maipo Valley
-
Ribeye van de grill met jus van knoflook.
- Proefnotitie
- Informatie
- Over de wijn
- Over de producent
Pruimen en kersen, dat is de eerste associatie na het glas gewalst te hebben. Dik, krachtig fruit van de zo goed gedijende carmenère. De lichte houttoon overheerst nergens, maar geeft de wijn wel ruggengraat. De verwantschap met merlot is te bespeuren in de afdronk: warm en rond.
- Wijn type: Rode wijn
- Soort: carmenère
- Land: Chili
- Regio: Maipo Valley
- Karakter: Vol en romig
- Alcohol: 13.50%
- Serveren rond: 18°C
- Bewaaradvies: Nu lekker, tot 5 jaar na de oogst.
- Oogstjaar: 2022
- Producent: De Martino
- Dit product is lekker bij:
Ribeye van de grill met jus van knoflook.
De van origine Franse druif (uit Bordeaux) is door de druifluisepidemie volledig van het toneel verdwenen in zijn geboorteland. Chili heeft super klimatologische omstandigheden voor deze tere druif: aan de ene kant de bescherming van de Andes, aan de andere kant de verkoelende wind van zee, waardoor de druiven nauwelijks kunnen rotten. Veel fruit met een hint van laurier en specerijen kenmerken deze loepzuivere wijn, die bovendien nog een klein jaar op eiken rijpt voordat hij het domein verlaat. Grondlegger Pietro zou trots zijn als hij dit resultaat van al zijn pionierswerk nu zou kunnen proeven.
Het is alweer ruim driekwart eeuw geleden dat Pietro de Martino zijn geboorteland Italië achter zich liet om zijn opgedane wijnkennis in Chili te gaan toepassen. En met succes!
Nog altijd is De Martino een familiebedrijf dat inmiddels zo’n 300 ha. wijngaard tot zijn beschikking heeft. En niet alleen in Maipo, de oorspronkelijke thuisbasis. In het hele land wordt gezocht naar de best mogelijke omstandigheden om daar met de beste druiven de beste wijnen te maken: van heerlijke alledaagse wijnen tot juweeltjes, waar de passie voor het wijn maken vanaf spat.
Hier gaat behoud van oude tradities dus perfect hand in hand met het optimaal benutten van de modernste technologieën, waarbij respect voor de natuur een belangrijke rol speelt. Zo was De Martino het eerste Zuid-Amerikaanse bedrijf dat hun wijnen CO2-neutraal op de markt kon brengen door hun uitgekiende en weloverwogen filosofie. Al hun wijnen zijn biologisch en hun eigen slogan “Reinventing Chili” belooft ook nog veel voor de jaren die voor ons liggen. De Martino zet Chili goed op de (wijn)kaart, getuige de vele prijzen die het bedrijf jaarlijks in de wacht sleept.
Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.