Lekker lente in april! We kijken allemaal weer uit naar het mooie weer en dat doet Wijnkoperij Henri Bloem met de nieuwe editie van de nieuwsbrief.
Veel leesplezier!
Celene Black Pearl brut - de zwarte parel uit Bordeaux
Een zwarte parel, zo wordt deze mousserende wijn, gemaakt van blauwe druiven, genoemd. Door de vinificatie aan de hand van de traditionele methode, zonder inweking van de schillen,
is een prachtige witte mousserende wijn ontstaan. Hoewel de mousse fijn en delicaat is, zorgt de cabernet franc voor een verrassende bite. Inderdaad, een pareltje in ons bubbelassortiment. Perfect als aperitief, bij schaal- en schelpdieren en natuurlijk bij de paasbrunch.
Domaine La Colombette - Vernieuwend en verrassend
“Bij La Colombette is wijn een permanente bron van inspiratie en innovatie.” Wijnmakers François en Vincent zijn altijd op zoek naar vernieuwing, verbetering en verduurzaming. Deze prachtige en sappige pinot noir is hun antwoord op een veranderende eetcultuur en past perfect bij pittige vegetarische maaltijden, gevogelte en voor de wijndrinkers die net zo lekker eigenwijs zijn als de heren zelf: bij een stevig visgerecht.
Contini in het Sardijnse zonnetje
Vini Contini maakt wijnen van de vermentino- en cannonaudruif. De eerstgenoemde wordt lokaal gecombineerd met schaal- en schelpdieren, omdat de wijn veel frisheid, mineraliteit en bijzonder veel smaak heeft. De kracht van deze combinatie werd in 2017 bevestigd met de bekroning van de Pariglia als de beste wijn bij kreeft!
De Inú is een wijn gemaakt van 100% cannonau (oftewel grenache). De naam Inú werd vroeger gegeven aan de meest toonaangevende wijnen uit hartje Sardinië. De Inú van Contini draagt deze naam trots en met recht. De Inú is een bijzonder stevige wijn met een volle smaak van bessen en kersen gecombineerd met en fijne tanninestructuur en een houtlagering die mooi in balans is.
Wist u trouwens dat de Contini Karmis Bianco gemaakt is om de lokale vernaccia te promoten? Vernaccia is eigenlijk een verzamelnaam voor druiven die inheems of “van hier” zijn. In dit geval is het eigenlijk de “Vernaccia di Orestano” die op Sardinië voorkomt. De wijn heeft een bloemige en tropische geur, een warme vriendelijke smaak met veel kruidigheid en mineraliteit en tropisch fruit. Tevens heeft heeft deze wijn de Silver medal international wine challenge gewonnen.
Garofoli – Le Marche uit Italië in je glas
No nonsense, dat zijn de wijnen van Garofoli. Het ruime assortiment van dit wijnhuis biedt enorm veel smaak zonder pretentieus te worden. Smakelijke, boeiende en toegankelijke wijnen voor elke dag, dat is de kracht van Garofoli en dat is dan ook de reden dat wij al zo lang met veel trots met hen samenwerken. De Amarela, gemaakt van de in vergetelheid geraakte druif passerina, is een aangename wijn die barst van het rijpe witte fruit. Zacht en fris tegelijk, is dit een perfecte wijn als aperitief of bij vis. De montepulciano en sangiovese hebben elkaar helemaal gevonden in deze Rosso Piceno, oftewel de Colle Ambro. Een jaar rijping op eikenhouten vaten geeft deze elegante wijn zijn extra body en structuur. Fantastisch bij, hoe kan het ook anders, pizza’s, pasta’s, en al het lekkers dat uit midden Italië komt.