"April doet wat hij wil" - dat toont de eerste dag van april 2022 wel aan. Met sneeuw en kou starten we onze aanbiedingen in april.
Domaine Reine Juliette - Zeg Languedoc, zeg zon en zee.
Die zee is onderdeel van het terroir van de AOC Picpoul de Pinet, ook wel ‘wijngaard van de zee’ genoemd. Het zeewater zorgt voor een minder groot temperatuurverschil tussen dag en nacht, waardoor de druiven net wat evenwichtiger rijpen. Ook de koele ochtendmist is een pré in dit hete gebied waar de druiven van Domaine Reine Juliette de hele dag zonnebadend doorbrengen. Rood, wit en rosé wordt er gemaakt van de lokale syrah,grenache, en de klassiekers sauvignon blanc en chardonnay. Maar het meest kenmerkend is de lokale sterrendruif, de picpoul de pinet.
Domaine Reine Juliette Picpoul de Pinet
Deze opwekkende, frisprikkelende aromatische wijn met de aroma’s van rode appel, zachte grapefruitbitters en limoenzest is je grootste vriend naast een schaal mosselen of al dat andere lekkers uit zee. Dat komt omdat de picpoul wijnranken bijna met hun wortels in het water van het Bassin de Thau staan, de kweeklagune voor mosselen en oesters in de Languedoc. Je herkent de wijn meteen aan de ‘Bouteille Neptune’ een lange slanke fles met dansende golven rond de hals van de fles.
Domaine Reine Juliette Sauvignon Blanc
Het zuiden van Frankrijk is niet altijd de beste plek voor het druivenras sauvignon blanc. Het is er vaak te warm. Maar als de ranken kunnen profiteren van de frisse zeewind en de ochtendmist van de Méditeranée komt het helemaal goed met de wijn ervan. Deze versie is verkoelend, heerlijk sappig met een subtiel knisperzuurtje van groene appel en limoen.
Château de Parenchère - Al 450 jaar verstand van wijn
Wat is het beroemdste wijngebied ter wereld? Juist, Bordeaux. Het is een heel groot gebied, waar wijnen van diverse kwaliteitsniveaus gemaakt worden. Dit is geheel afhankelijk van de know-how van de vigneron. En natuurlijk van de exacte locatie van waar de druiven groeien. Bij Château de Parenchère zit dat allemaal wel goed. Al een hele tijd, want sinds 1570 maken ze hier al wijn. Soms moesten ze weer helemaal opnieuw beginnen, maar de familie Gazaniol bewijst dat er ook in de minder bekende appellaties bijzonder fijne Bordeaux gemaakt wordt.
Château de Parenchère Bordeaux Blanc Sec
De eerste slok van deze wijn geeft je meteen een opkikker. Want deze wijn is energiek, kruidig en fris. Dit komt door de aroma’s van kruisbes, passievrucht en lychee. Typisch voor een goed gemaakte, klassieke witte Bordeaux. Neem wat verfrissende sauvignon blanc, wat zachte sémillon en vul het aan met de aromatische muscadelle. Succes gegarandeerd. De bonus in deze versie is een ongekend lange en prettige afdronk.
Château de Parenchère Bordeaux Supérieur
Bordeaux is altijd een blend. En als het goed is, is dit ‘un mariage parfait’. In dit geval een perfect duo van twee complementaire druivensoorten. De soepele, fruitige en ronde merlot is een perfecte match met de krachtige cabernet franc. De laatste zorgt voor structuur en de rijpe tannines. Dit is geen ‘terraswijntje’ maar een begeleider van een stevige maaltijd. Liefst iets met vlees, want dat past prima bij de kruidige aroma’s van het rood-paarse fruit, dat sigarenkistje en de gepolijste tannines.
Weingut Gerhard Markowitsch Wijn zoals de maker: met pit, karakter en in balans
Gerhard Markowitsch is een bijzondere wijnmaker. Hij is namelijk een van die mensen die in staat is om van al zijn wijnen iets bijzonders te maken. Dit komt door zijn kernwaarden: Elke wijn moet een pit en een eigen karakter hebben en in balans zijn. Dat lukt omdat ze gemaakt worden door het gebruik te maken van de juiste technologie en een flinke dosis geduld. Wat ook zeker bijdraagt aan zijn succes is zijn locatie; Carnuntum, gelegen tussen de Donau en de Neu-siedlersee. Dat is de plek waar de typisch Oostenrijkse druiven zoals zweigelt, blaufränkisch en grüner veltliner op hun allerbeste plek staan. Maar ook de internationale druiven zoals merlot, chardonnay en de burgunders doen het hier bovengemiddeld goed. En dat proef je.
Markowitsch Carnuntum Rosé
Dubbel cool… qua fles en wijn, typisch Oostenrijks deze rosé. Voornamelijk gemaakt van dé Oostenrijkse druif voor koel rood, de zweigelt. De blend met blaufrankisch (20%) en pinot noir en merlot geven hem dat heerlijk lichtkruidige, fruitige van kers en aardbei. Een glas van deze wijn geeft een instant zomergevoel waar we zo’n zin in hebben.
Markowitsch Chardonnay
Je hebt chardonnay en chardonnay. Van dikke, hout gelagerde varianten tot strakdroge frisse Chablis-achtige versies. Maar wil je nou het beste van twee werelden, probeer dan eens deze Oostenrijkse variant. Want je ruikt het tropische fruit, de vanille en zelfs wat warme kruidigheid zoals kaneel. Maar qua smaak is het een heel ander verhaal. Mineraal en frisfruitig. Denk limoenzest, rijpe honingmeloen, zo’n gele kiwi en wat hazelnoot.
Pascual Toso - Grenzeloos lekker
Multicultureel, dat is de wijnwereld van tegenwoordig. De beroemdste wijnmakers verhuizen van land en maken wijn van druiven die ook weer van elders komen. Met de hulp van flying winemakers, wijngeniën
die van de ene naar de andere wijnboerderij hoppen en hun expertise delen met de hele wijnwereld. Bij Pascual Toso gebruiken ze de expertise van Paul Hobbs, een fenomeen in de internationale wijnwereld.
Het resultaat: grenzeloos lekkere wijnen. Zoals de malbecs van Pascual Toso uit Argentinië.
Pascual Toso Estate Malbec
Van een van de blenddruiven uit Bordeaux, naar een unieke toppositie in hét wijnland Argentinië. We hebben het over malbec. Ook Pascual Toso, een van origine Italiaanse wijnmaker uit Maipú Valley begrijpt het potentieel van deze druif. Deze druif is namelijk zó op z’n plek in Mendoza dat hij zich van zijn allerbeste kant laat zien. En die is vol, romig en tegelijkertijd krachtig. Heerlijk donker rijp fruit die met 40% houtrijping alle harde kantjes kwijt is.