Gerelateerde afbeelding

Ingrediënten:

1 ui (grof gesnipperd)

2 teentjes knoflook (gepeld)

2 gele paprika's (zaadlijsten verwijderd)

1 verse gember (geschild, grof gehakt, ca. 3 cm)

2 eetlepels arachideolie

250 gram kipdijfilets (in stukjes en gemarineerd met citroenpeper, een beetje chilipoeder en kurkuma)

2 theelepels kurkuma

1 kaneelstokje

1 steranijs

1 stengel citroengras (geplet, in stukken)

200 milliliter kokosmelk

250 gram zoete aardappels (geschild, in blokjes)

350 gram sperziebonen (in stukjes)

2 eetlepels limoensap

1 eetlepel Thaise vissaus

Bereiden:

Pureer de ui met de knoflook, 1 paprika en gember tot een pasta. Verhit de olie en bak hierin de pasta 1 minuut.

Bak daarna de gemarineerde kip licht aan. Voeg het kaneelstokje, de steranijs en citroengras toe en bak 1 minuut mee.

Giet de kokosmelk erbij en voeg de rest van de paprika in reepjes, zoete aardappel, sperziebonen, limoensap en vissaus toe. Stoof afgedekt zachtjes circa 25 minuten.

Lekker met korianderrijst: kook witte rijst met gehakte koriandersteeltjes en meng daarna met gehakte korianderblaadjes. Of met biologische eggnoodles.