• Selection (Vegan) Selection (Vegan) - www.henribloem.nl - Henri Bloem
Selection (Vegan) Selection (Vegan) - www.henribloem.nl - Henri Bloem

Domaine Tariquet / Côtes de Gascogne (2022)

Selection (Vegan)

Echte dorstlesser met  slechts 10,5% alcohol.

  •   Witte wijn
  •   ugni blanc, colombard, sauvignon, gros manseng
  •   Côtes de Gascogne , IGP
  •  

    Salade met gerookte forel en mieriksworteldressing.

  • Proefnotitie
  • Informatie
  • Over de wijn
  • Over de producent

Dé dorstlesser uit Gascogne. Lichtgeel van kleur. Intens aroma en een heerlijk frisse smaak van (citrus) fruit en witte bloesem. Mooie droge afdronk. (10,5% alc.)

  • Wijn type: Witte wijn
  • Soort: ugni blanc, colombard, sauvignon, gros manseng
  • Land: Frankrijk
  • Regio: IGP
  • Subregio: Côtes de Gascogne
  • Karakter: Fris droog
  • Alcohol: 10.50%
  • Serveren rond: 6°C
  • Bewaaradvies: Nu lekker, tot 2 jaar na de oogst.
  • Oogstjaar: 2022
  • Producent: Domaine Tariquet
  • Dit product is lekker bij:

    Salade met gerookte forel en mieriksworteldressing.

Al jaren is deze Côtes de Gascogne één van onze bestverkochte witte wijnen. 

Deze Gascogne is inmiddels razend populair. Een blend van 45% Ugni Blanc, 35% Colombard, 10% Sauvignon Blanc en 10% Gros Manseng.

Yves Grassa en zijn zonen Rémy en Armin zijn heren van aanzien in Zuid-Frankrijk, want zij slaagden erin om van een gewone witte wijn een kaskraker te maken. Het geheim achter het succes is de combinatie van frisheid en puurheid die maakt dat deze Gascogne niet snel verveelt. Dankzij het relatief lage alcoholpercentage (10,5% alc.) kun je hem bovendien lekker doordrinken. 

Domaine Tariquet

Yves Grassa en zijn zonen Rémy en Armin zijn heren van aanzien in Zuid-Frankrijk, want zij slaagden erin om van een gewone witte wijn een kaskraker te maken. Het geheim achter het succes is de combinatie van frisheid en puurheid die maakt dat deze Gascognewijnen niet snel vervelen. 

Het Domaine du Tariquet is van oudsher een Armagnacproducent. Jean-Pierre Artaud is de grondlegger van het domaine, later opgevolgd door zijn schoonzoon Pierre Grassa. Diens zoon Yves gaf de stoot tot de modernisering van de wijnen, door vanaf 1982 ook droge witte wijnen te gaan maken. Vader Pierre had nooit gedacht dat deze ommezwaai zo'n succes zou worden. Momenteel behoort de familie Grassa een van de grootste producenten in de Sud Ouest.

Er zijn nog geen reviews beschikbaar. Schrijf zelf een review
Login om een review te plaatsen

Wachtwoord vergeten

Laatst bekeken

Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.