• Collioure Trousse Chemise Collioure Trousse Chemise - www.henribloem.nl - Henri Bloem
Collioure Trousse Chemise Collioure Trousse Chemise - www.henribloem.nl - Henri Bloem

Domaine Pietri-Géraud / (2020)

Collioure Trousse Chemise

De banyuls van Domaine Pietri-Geraud is een ware zintuiglijke belevenis!

  •   Rode wijn
  •   mourvèdre, grenache noir
  •   Banyuls
  •  

    Stoofschotesl, wildgerechten, tajinegerechten

Helaas, dit product is niet meer op voorraad in onze webshopDeze wijn is tijdelijk niet online te bestellen. Mogelijk is deze nog wel beschikbaar in uw lokale Henri Bloem Vinotheek. Voor meer informatie over deze wijn, neem contact op met de dichtstbijzijnde winkel.
Prijs0,00
  • Proefnotitie
  • Informatie
  • Over de wijn
  • Over de producent

Diep robijnrood van kleur. Complexe aroma's van intense citroentijm en vanille, rum en kersen. In de aanzet een mooie "mengelmoes" van fruit, zwarte kers, gedroogd fruit, vanille, zoete drop en karamel. In de mond zeer intens, complex en met een zeer lange finish. De taninnes zijn fluweelzacht 

  • Wijn type: Rode wijn
  • Soort: mourvèdre, grenache noir
  • Land: Frankrijk
  • Regio: Banyuls
  • Karakter: Rijk en complex
  • Alcohol: 13.50%
  • Serveren rond: 15°C
  • Bewaaradvies: Nu lekker, tot 10 jaar na de oogst.
  • Oogstjaar: 2020
  • Producent: Domaine Pietri-Géraud
  • Dit product is lekker bij:

    Stoofschotesl, wildgerechten, tajinegerechten

Na de oogst worden de druiven ontsteeld en volgt schilinweking in vaten van 300 liter. Temperatuurgereguleerde fermentatie. De wijn rijpt vervolgens nog 24 maanden in Frans eikenhouten vaten.

Domaine Pietri-Géraud

Aan het einde van de 19e eeuw ontstond het Domaine Piétri-Géraud. Momenteel wordt het Domaine geleid door de dochter van Maguy Piétri-Géraud, Laetitia. Zij is de vijfde generatie wijnmakers. Ze bezit 26 hectare wijngaarden, waarvan 16,5 hectare op de steile hellingen van de gemeenten met de appellation Banyuls en Collioure. Op de hellingen van de Pyreneeën, grenzend aan de Middellandse zee, bevinden zich de terrassen op een leistenen bodem.  Al het werk in de wijngaarden wordt met de hand gedaan. De druiven ontlenen hun identiteit aan de ruwe terroir. De wijnstokken geven het beste van zichzelf, maar de opbrengst is laag, gemiddeld 22hl/ha.

Er zijn nog geen reviews beschikbaar. Schrijf zelf een review
Login om een review te plaatsen

Wachtwoord vergeten

Laatst bekeken

Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.